Abazović: Nismo čestitali Dan RS, za Crnu Goru postoji Dan Republike BiH

Ne stišavaju se reakcije nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici  Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao Dan RS.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je ipak poručio da vlada te države nije uputila čestitku i da Crna Gora poštuje BiH i načela dobrosusjedskih odnosa.

“Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebala čestitati i ona nije zvanično čestitala Dan RS-a. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike”, rekao je Abazović za Al Jazeeru Balkans.

Abazović je dodao i kako ne razumije potrebu za konstantnim podizanjem tenzija u regionu, umjesto da politike budu one koje će miriti.

“Mi moramo shvatiti da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost. I to u bliskoj istoriji i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo jeste da ponekad i progledamo kroz prste”, poručio je, prenosi “Klix.ba”.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial