Bektić poražen u Houstonu nakon podijeljene sudijske odluke (VIDEO)

U sklopu sinoćnjeg borilačkog spektakla UFC 247 koji je održan u Houstonu, bh. borac Mirsad Bektić je poražen nakon podijeljene sudijske odluke od Dana Igea.

Naime, iako je borba večeri bila Jon Jones protiv Dominicka Reyesa u poluteškoj kategoriji, kao i borba u ženskoj pero lakoj kategoriji između Valentine Shevchenko i Kaitlyn Chookaigan, izuzetno dobar i dinamičan meč ponudili su novo ime UFC-a Dan Ige i Mirsad Bektić u sklopu pero lake kategorije.

Iako je Ige slavio nakon tri runde i podijeljene sudijske odluke (29-28, 28-29, 29-28), mnogi fanovi ovog sporta žestoko su kritikovali suđenje tokom cijele večeri, posebno i u meču Bektića.

Ige je bolje otvorio meč i donekle neočekivano uputio nekoliko udaraca u glavu i tijelo Bektića, ali je bh. borac sa američkom adresom dobro podnio udarce i ostao u meču.

Potom je Bekić nekoliko puta rušio Igea, pokušavao izvesti neku od “poluga” ili gušenja, dominirajući tokom cijele druge runde i dobar dio treće.


Posebno interestantna činjenica je da je tokom borbe u jednom trenutku Bektić imao spreman popularni “single leg takedown” nakon nešto dužeg klinča sa Igeom, ali je u tom trenutku sudija razdvojio borce i vratio ih na startni položaj. Iako ovo nije praksa, osim u slučaju ekstremnog klinča, sudac Dan Margliota je razdvojio borce što se kasnije pokazalo ključnim momentom meča.

Osim ove borbe, sudijske odluke bile su u najmanju ruku diskutabilne u nekoliko ranijih mečeva kao što je meč Derricka Lewisa i Ilira Latifija, pa i glavni meč za titulu prvaka između Jonesa i Reyesa. Lewis i Jones su nakon sudijske odluke odnijeli pobjede.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial