BEZ NOVOZARAŽENIH Vuhan završio masovno testiranje 11 miliona stanovnika

Kineski grad Vuhan završio je masovno testiranje skoro svih 11 miliona stanovnika na korona virus, koje je otkrilo 300 asimptomatskih prenosilaca i nijedan aktivni slučaj Kovida 19.

Ovih 300 osoba koje nemaju simptome infekcije upućeni su u izolaciju.

Vjeruje se da je pandemija korona virusa potekla iz Vuhana koji je potom bio 76 dana u karantinu i registrovao oko 50.000 zaraženih.

Testiranje je sprovedeno u drugoj polovini maja i obuhvatilo je svakog stanovnika koji nije bio već testiran. Nisu testirana samo djeca mlađa od šest godina, prenosi Rojters.

– Ovo je izuzetno rijetko bilo gdje u svijetu. Ne samo da pokazuje povjerenje i odlučnost u borbi protiv epidemije u Vuhanu, već služi i kao putokaz za druge gradove radi prevencije – rekao je stručnjak Nacionalne zdravstvene komisije Li Lanjuan novinarima.

Zamjenik gradonačelnika Hu Jabo rekao je da je grad Vuhan potrošio 126 miliona dolara na testove što je, kako je ocijenio, vrijedilo jer Vuhan želi da uvjeri stanovnike i ljude širom Kine da je epidemija prošla i da ponovo pokrene lokalnu ekonomiju, prenijela je Sinhua.

/srpskainfo

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial