Dačić u UN-u verbalno napao kosovsku ambasadoricu Čitaku:”ne s*ri”

Nakon sjednice Vijeća bezjbednosti Ujedinjenih nacija (UN) došlo je do verbalnog okršaja između ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića i ambasadorice Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vlore Citaku (Čitaku).

Jučerašnja sjednica Vijeća bezbjednosti UN-a bila je posvećena Kosovu, a Čitaku se po završetku oglasila na društvenim mrežama navodeći da joj je u toku razgovora s delegacijama SAD-a i Velike Britanije prišao srbijanski ministar te iznio uvrede na njen račun i na račun delegacije Kosova.

Vlore Čitaku
Vlore Citaku

Ona je na svom Twitter profilu objavila i snimak koji dokazuje da je došlo do verbalnog sukoba. Na snimku se vidi Dačić kako govori kosovskoj ambasadorici da sjedi s kolonizatorima, očito misleći na delegacije SAD-a i Velike Britanije.

“Ajde ne se*i”, kazao je Dačić u zgradi UN-a i napustio salu. Inače, u sali u kojoj je došlo do verbalnog okršaja prisustvovao je veći broj predstavnika međunarodne zajednice.


Dačić je posle sednice SB UN da ga je frapirala ta laž Čitaku.

– Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk – rekao je Dačić za RTS.

Perspektiva.ba/Klix.ba/Blic.rs


Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial