DODIK POZVAO PREDSJEDNIKA KOSOVA HASHIMA THACIJA U POSJETU BIH

redsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovina Milorad Dodik uputio je zvanični poziv predsjedniku Republike Kosovo Hashimu Thaciju da dođe na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini, saznaje Klix.

Kako se saznaje Thaci će u toku naredne sedmice donijeti odluku da li će se odazvati pozivu. Treba podsjetiti i da je lider Kosova prošlog mjeseca odbio doći na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što BiH nije priznala Kosovo.

Samit će početi 1. jula 2019. godine, a planirano je da se sastanci ministara i predsjednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsjedništva BiH. Kako saznajemo, predsjednici država regiona bit će dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsjedništva BiH, a gdje će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH. 

Poziv s potpisom Milorada Dodika već su upućeni predsjednicima regiona, pa tako i predsjedniku Republike Kosovo Hashimu Thaciju, putem Ministarstva vanjskih poslova BiH. Pozivi su također otišli i na adrese svih ministara vanjskih poslova zemalja SEECP-a. 

foto: arhiv

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial