DODIK VAN SEBE ZBOG SMJENE DUŠICE RUNIĆ: Burne reakcije u SNSD-u…

– SNSD neće tako lako prepustiti najodgovornije pozicije interesnim grupicama koje su samo mrtvo slovo na papiru – rekao je Broćeta Srni.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Drvar Goran Broćeta poručio je nakon što je Opštinsko vijeće danas izglasalo opoziv načelnika opštine Dušice Runić da SNSD konstantno vodi brigu o Srbima u Federaciji BiH (FBiH) i da neće tako lako interesnim grupicama prepustiti najodgovornije pozicije.

Broćeta je naveo da pet stranaka koje čine skupštinsku većinu (PDP, Srpska napredna stranka, DNS, Socijalistička partija i HDZ 1990.) povezuje samo želja da se domognu sredstava koja stižu u Drvar i da razbiju srpski korpus, čime bi vratili dug pojedinim hrvatskim i bošnjačkim finansijerima.

– SNSD ostaje najjača stranka koja na naredne izbore ide na samostalnu većinu. Od stranaka koje čine većinu, ostale su samo ruke u Opštinskom vijeću Drvar, jer su se sve skoro raspale – istakao je Broćeta.

alt

Prema njegovim riječima, svako normalan vidi šta je na sceni, a narod će svoje reći kada god bude trebalo da glasa.

– SNSD neće tako lako prepustiti najodgovornije pozicije interesnim grupicama koje su samo mrtvo slovo na papiru – rekao je Broćeta Srni.

On je pojasnio da te interesne grupice potpomažu razni lobiji koji žele da razbiju jedinstvo, tačnije da Srbe prepuste da tiho nestanu u FBiH.

– Načelnicu Drvara je izabrao narod i samo narod može dati sud o njenom radu, a narod vidi i zna ko jedino ima kapacitet da mu pomogne – napomenuo je Broćeta.

“NAROD ME IZABRAO”

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić poručila je nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo njen opoziv da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da u rušenju srpskog korpusa u Federaciji BiH pomažu podobni Srbi.

– Pozitivne promjene u opštini Drvar ne pogoduju federalnim i kantonalnim vlastodršcima, pa im u rušenju srpskog korpusa u FBiH pomažu podobni Srbi – rekla je Runićeva.

Runićeva je kazala da je današnje “izglasavanje opoziva” direktno kršenje člana 11. Zakona o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika opština u Federaciji BiH koji jasno definiše izuzetke od opoziva i kaže da se taj postupak ne može voditi u godini predviđenoj za lokalne izbore 

– Narod me izabrao, narod me može i opozvati, a ne devet nelegalnih ruku, među kojima je većina, nažalost, sa biografijama koje mogu biti predmet kriminalističke istrage – poručila je Runićeva.

alt

Ona je istakla i da je grupa “grabežljivaca” uslovljava da se podnese nacrt budžeta kako bi oni mogli krčmiti obezbijeđena dva miliona KM za kapitalne investicije.

– Meni su povjerenje dali građani Drvara i moja je dužnost da štitim njihove interese i da se borim za održiv Drvar – rekla je Runićeva.

slobodna-bosna

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial