Dragan Bursać: Dajana Dangubić napadnuta ”jer nosi kratku kosu”

Novinar Dragan Bursać na svom Facebook profilu izvijestio je o napadu na Dajanu Dangubić, oficirku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a koji se, kako je naveo novinar, dogodio u petak navečer u Banjaluci.

Kako je naveo Bursać, Dangubić je napadnuta ”jer nosi kratku kosu”.

”Dajana Dangubić, prva žena koja rukovodi tenkom, žena koja skače sa Starog Mosta. Žena koja se bori za prava žena. Žena heroj! Žena koja je sinoć brutalno napadnuta jer “nosi kratku kosu”?! Napadnuta je u Banjaluci, prijestonici nasilja, homofobije i ksenofobije. Sramotno objašnjenje policije- možda je okidač za napad to što se tako obukla i što ima kratku kosu?!

Dajana Dangubić, prva žena koja rukovodi tenkom, žena koja skače sa Starog Mosta. Žena koja se bori za prava žena….

Posted by Dragan Bursać on Subota, 6. July 2019.

Dajana kaže da je više bolio sraman razgovor sa policijom, nego udarci koje je dobila. Dajana je nešto najbolje u mojoj zemlji, a šljam koji joj je prijetio i napao je, vuče moju zemlju na dno. Podrška za Dajanu, napadači se moraju pronaći, a mi svi zajedno prst na čelo-zašto pojedinim od nas smetaju najbolji od nas??? Dajana, ti si naš ponos”, napisao je Bursać.

dajana dangubić
Izvor: Facebook

Vijest o napadu na Dangubić izazvala je osude na društvenim mrežama. Reagirao je i Matt Field, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini poručivši da je šokiran.

‘Šokiran sam vijestima o napadu na potporučnicu Dajanu Dangubić. Ona je izvrsna ambasadorica ove zemlje. Mi smo sa njom i uz nju”, napisao je on.

Iz MUP-a Republike Srpske i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine još uvijek se nisu oglasili o ovom pitanju.


Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial