Džanan Musa dio jednog paketa koji će Netsi ponuditi Wizardsima za Bradleya Beala

Ovih dana se u američkoj javnosti pokrenula priča o velikim planovima Brooklyn Netsa, koji u narednu sezonu žele ući sa “velikom trojkom”.

Ovih dana se u američkoj javnosti pokrenula priča o velikim planovima Brooklyn Netsa, koji u narednu sezonu žele ući sa “velikom trojkom”.

Netsi već imaju dvije velike zvijezde u svom timu. Naravno, radi se o Kyrieu Irvingu i Kevinu Durantu, koji ove sezone nije igrao zbog povrede, a sada njima dvojici žele pridodati fantastičnog beka šutera Washington Wizardsa Bradleyja Beala.

Beal je ugovorom za Wizardse vezan još do kraja naredne sezone, a neizvjesno je hoće li oni moći ispuniti njegove zahtjeve za novi ugovor.

Sjajni 26-godšinjak će tražiti ugovor prema kojem bi mogao postati jedan od najplaćenijih košarkaša lige, a tu svoju šansu vide Netsi.

Brooklyn je Washingtonu spreman ponuditi dva paketa u eventualnom trejdu za Bradleyja Beala, a u jedan je uključen i naš Džanan Musa, koji bi tako mogao promijeniti sredinu.

Prvi paket čine Caris LeVert, Spencer Dinwiddie, dva pika prve runde draftova 2021. i 2023. godine, te jedan pik druge runde također sa drafta naredne godine.

Zauzvrat Netsi “samo” traže da Washington u suprotnom smjeru pošalje Beala.

Musa bi mogao biti dio drugog paketa koji bi Netsi ponudiili. Naime, oni su za Beala spremni poslati i dvojicu igrača od trojca Džanan Musa, Jarrett Allen, Nicolas Claxton.

Bleacher Report piše kako Musa nije pokazao mnogo do sada u NBA, ali da mu je još uvijek tek 21 godina, te da bi njegova akvizicija od strane Wizardsa bila u skladu sa strategijom ove franšize iz Washingtona.

(SCS)

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial