FHMZ: IZGLEDI VREMENA ZA PERIOD 03.03.2020. – 16.03.2020.

U Bosni i Hercegovini u utorak preovladavat će natprosječno toplo i nestabilno vrijeme sa kišom. Ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi, pa i olujno nevrijeme. U nastavku sedmice uslijed pada temperature zraka u višim područjima očekuje se susnježica i snijeg. U četvrtak (05.03.) u jutarnjim satima moguća je magla, a tokom dana promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Vjetar, umjeren do jak prognozira se u petak.
Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 1°C do 6°C, na jugu zemlje od 4°C do 8°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 5°C i 10°C, u Hercegovini od 10 do 14°C. U četvrtak u Bosni se očekuje mraz. Jutarnje temperature spuštat će se i do -6°C.

U periodu od 09 do 16. marta prognozira se promjena vremenskih prilika, tj. stabilnije sa više vedrine i sunčanih sati. Tokom sedmice temperature zraka će se postepeno povećavati. Minimalne temperature zraka varirat će između 5°C i 10°C u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 14°C i 22°C.

Naredno ažuriranje izgleda vremena je 09.03.2020.

Prognozu izradio:
Dženan Zulum
Više na linku: http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/KLIMA/izgledi15.php

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial