Huawei službeno predstavio Mate 30 seriju

Huawei je danas kako je najavljeno na specijalnom eventu u Münchenu predstavio novu Mate 30 seriju pametnih telefona. Stigli su Mate 30 Pro, Mate 30, Mate 30 Porsche Design i Mate 30 Lite.

Bez ikakve dvojbe glavna zvijezda današnjeg showa je Huawei Mate 30 Pro, a unazad nekoliko tjedana objavljivani renderi, očito su bili autentični.

Tako izvana nema nikakvih iznenađenja. Mate 30 Pro dolazi s tim novim Horizon Flex OLED zaslonom dijagonale 6.53 inča i rezolucije 1176 x 2400 (FHD+). On se sad još drastičnije prelijeva preko bočnih bridova pod kutom od 88 stupnjeva.

Zbog toga su uklonili i fizičke tipke kontrole glasnoće pa se zvuk kontrolira virtualnim tipkama na tom edge zaslonu. Nema ni klasične slušalice poziva, zvuk se prenosi kroz sam zaslon.

S leđa najviše pažnje privlači novi okrugli modul kamere, koji inspiraciju za dizajn pronalazi u Leica fotoaparatima.

Yu tvrdi da je zahvaljujući zaobljenom staklu na leđima uređaj ugodan za držanje i baratanje jednom rukom.

U zubu na vrhu je opet sklop napredne autorizacije licem ali i poseban senzor za prepoznavanje gesta te 32MP f/2.0 selfie kamera. Koristeći taj senzor za geste, korisnik će mašući pred zaslonom listati sadržaje i slično.

Nova kamera…

Na leđima tu novu quad kameru čine dva 40MP senzora. Glavn je veliki RYYB senzor s objektivom otvora blende f/1.6, optički je stabilizirana, a druga 40MP kamera je ultra široka otvora blende f/1.8.

Treće oko je 8MP f/2.4 telefoto kamera za 3x optičko i 30x digitalno povećanje, a četvrti je otvor 3D ToF senzor dubine.

Yu je na pozornici dobrih pola sata predstavljao mogućnosti nove kamere u najrazličitijim uvjetima snimanja.

Predstavljena je i posebna Cine Camera koja snima 4K 60fps video opremljena dual OIS i AIS stabilizacijom s izrazito visokim ISO vrijednostima (ISO 51 200) i maksimalnih 7680 fps. Obećava vrhunske rezultate, usporedive s profi video kamerama.

Pogoni ga novi Kirin 990 s 8GB RAM-a i 128/256GB podatkovne memorije. Pohvalili su se vrhunaravnim 5G brzinama pristupa internetu.

Baterija je kapaciteta 4500 mAh, a podržava 40W žično i 27W bežično punjenje.

Ono najspornije Yu je ostavio za kraj, a to je softverski dio priče. Mate 30 Pro stiže s novim EMUI 10 sučeljem, koje donosi Dark Mode i slične varošarije.

Android 10 bez Google aplikacija…

EMUI 10 u podlozi ima Android 10 ali ne i Google aplikacije odnosno pritup Google Play servisima. Huawei će umjesto Trgovine Play uređaje opremiti vlasitim Huawei Mobile servisima iAppGallery kroz koju će korisnici preuzimati aplikacije. Guraju i vlastiti web preglednik umjesto Chromea.

Čim doznamo nešto novo na tu temu kao i o tome gdje će biti dostupan, nadopunit ćemo…

Huawei Mate 30 Pro cijena i dostupnost

4G verzija Mate 30 Pro uređaja košta €1099 dok će 5G model koštati €1199. U Kini u prodaju kreću 28.9. a na ostala, zasad nedefinirana tržišta nekad u listopadu. Koja će ga tržišta željeti bez Google servisa, ostaje nam za vidjeti.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial