Iskoristili svadbu za provokaciju: Zastave Srbije i RS-a na Brčanskoj Malti (FOTO)

U Tuzli je danas na Brčanskoj Malti gdje su 15. maja 1992. godine, legitimne policijske snage odbranile su Tuzlu od napada paravojske takozvane Srpske Republike i novoosnovane Vojske Jugoslavije iskorištena svadba za provokaciju.

Naime, kako saznajemo od našeg čitatelja na nekoliko automobila koji su bili dio svadbene kolone bile su istaknute zastave Srbije i RS-a

Na jednom automobilu zastava Srbije je bila postavljena preko krova dok je iz druog bila izbačena zastava RS-a na barjaku kroz prozor automobila.

Nije neuobičajeno da se na svatovima često viore zastave država gdje se svabe i održavaju kao znak patriotizma prema zemlji. Međutim ukoliko je svadba u drugoj džavi ovisno odakle je mlada odnosno mladoženja onda je običaj istaknuti zastave obje te države što ovdje prema svjedočenju našeg čitatelja nije bio slučaj.

‘Razviti zastavu Srbije i RS-ana Brčanskoj Malti gdje je započela odbrana Tuzle 15. maja 1992. godine je ništa drugo već čista provokacija’ – kaže naš čitatelj. Kako navodi naš čitatelj zastave Srbije bile su postavljene na više automobila svadbene povorke. Nije poznato da li su Službenici MUP-a TK upoznati s ovim događajem, prenosi Tuzlanski.ba. 

 - Iskoristili svadbu za provokaciju: Zastave Srbije i RS-a na Brčanskoj Malti (FOTO)

tuzlanski.ba / 

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial