JUSUF NURKIĆ OBRADOVAO NAJBOLJEG BH. ATLETIČARA AMELA TUKU, ŠTA MU JE POKLONIO?

Povreda Jusufa Nurkića u NBA Play-offu iznenadila je mnoge navijače i fanove „Bosnian beast-a“. 

Nurkić je odmah podvrgnut liječenju, gdje je imao operativni zahvat dvostrukog prijeloma lijeve noge. Nakon dva dana od operacije Nurkić je dobio dozvolu ljekara da napusti bolnicu i nastavi liječenje uz odgovarajuće terapije u svom domu. 

Ali, Živiničanin ne želi samo odmarati kući već u proteklih pet mjeseci posjećuje i daje podršku drugim bh. sportistima, organizacijama i uspješnim pojedincima. 

11. jula pojavio se u Potočarima sa majicom na kojoj je bio cvijet Srebrenice, što je izazvalo pozitivne reakcije kod fanova. Zatim je posjetom obradovao žensku košarkašku kadetsku selekciju koja se na Ilidži pripremala za nastup na Evropskom prvenstvu.

Kadetkinje su sa zadovoljstvom pozirale sa Nurkićem ali i Razija Mujanović koja je tom prilikom izjavila da u Jusufu Nurkiću vidi sebe, te da je u Jusufu Bosna i Hercegovina. 

Mnogo je pozitivnih gestova Nurkića u posljednje vrijeme, a najnoviji je susret sa najboljim bh. atletičarem Amelom Tukom.

Sudeći prema fotografiji Jusuf je poklonio svoj dres Amelu Tuki, a Tuka se pohvalio objavivši sliku na Facebook stranici.

U opisu fotografije je napisao:

– Sa mojim velikim prijateljem. Jusuf Nurkić, gromada Bosanska.

(Emrah Fejzović / Hayat / Foto: Facebook)

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial