Lulić: Nisam mogao odbiti poziv, BiH je moja domovina!

Kapiten Lacija Senad Lulić (34) odlučio se vratiti u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, što će sigurno obradovati sve navijače našeg državnog tima, a posebno novog selektora Dušana Bajevića.

Popularni Lula do sada je za naš državni tim odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola, uz 10 asistencija. Posljednji nastup za bh. tim je zabilježio protiv Belgije 7. oktobra 2017. godine na stadionu Grbavica u Sarajevu.

– Idemo dalje – rekao je Lulić za “Avaz”.

Na našu konstataciju, čestitamo na povratku, Lulić dodaje:

– Šta se ima tu čestitati, BiH je moja domovina.

Ipak, to je velik korak ka Euru 2020.

– Vidjet ćemo – kroz smijeh kaže simpatični kapiten Lacija.

Lulić ističe da se od našeg tima oprostio jer je želio da se pruži šansa mlađim igračima, ali i da, kao što je to tada rekao, ima više vremena za sebe. Za oporavak, ali i porodicu.

– Želio sam da mladi dobiju šansu. Ipak, na njima sve ostaje. Kako se ono kaže, na mlađima svijet ostaje. Tada sam tako razmišljao. Međutim, ovo je neka nova situacija. Tu u Rim su došli ljudi iz Saveza, predvođeni predsjednikom Elvedinom Begićem i selektorom Dušanom Bajevićem. Popričali samo o svemu, svaka im čast što su došli. Jednostavno, nisam im mogao reći ne, u tom smislu što se poziv u reprezentaciju teško može odbiti, bez obzira na sve. Posebno nakon saznanja da su oni tako uvjereni da mogu dosta pomoći našem državnom timu da se kvalificira na Evropsko prvenstvo. Onda sam i sam sebi rekao, zašto da ne, ako već mogu pomoći – rekao je Senad Lulić u razgovoru za Dnevni avaz.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial