Ministrica Đapo dostavila dokumente vezane za sporni otpad u Drvaru

– Također, pozivam kantonalnog ministra da objasni zašto je kantonalna dozvola izdata bez javne rasprave i učešća javnosti, kazača je Đapo

U zvaničnom saopćenju za medije Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo ponovo je navela kako će u ponedjeljak podnijeti krivičnu prijavu i zatražiti od nadležnih istražnih organa da ispitaju sve dozvole koje je dobila firma „KROM reciklaža d.o.o.“ Drvar, čiji postupci su posljednjih dana uznemirili i zabrinuli građane općina Drvar i Bosansko Grahovo zbog odlaganja tekstilnog otpada uvezenog iz Italije.

– Moram istaći to da Federalno ministarstvo okoliša i turizma dokumentaciju cijeni na osnovu onoga što dobije. U slučaju firme „KROM reciklaža“ d.o.o. mi smo dobili uredne dokumente. I na osnovu njih morali smo postupati. Federalno ministarstvo okoliša i turizma, kao i u nekim drugim slučajevima kada je u pitanju izdavanje dozvola, tako i u ovom slučaju, dovedeno je pred svršen čin. Ako nam stranka dostavi urednu dokumentaciju koju izdaju niži nivoi vlasti, mi htjeli to ili ne, po zakonu moramo izdati dozvolu. Zbog toga je sada neophodno da tužilaštvo istraži kako je firma „KROM reciklaža“ d.o.o. registrirana u sudu, a sud napisao da je sjedište firme u zgradi Općine Drvar, ali i sve druge detalje – kazala je Đapo.

Ostatak teksta sa dokumentima pročitajte na ovdje.

Perspektiva/Avaz.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial