Nedžad Ajnadžić i Sebija Izetbegović na terenu: Uređuje se izolatorij na Građevinskom fakultetu u Sarajevu

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.


Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, sa saradnicima, obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS)  Sebijom Izetbegović.


Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.


-Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice – istaknuo je načelnik Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

Pripremanje izolatorija

Radimo na pripremi još jednog izolatorija KCUS u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Danas se obavlja brzo krečenje i priprema prilaznog puta. U srijedu već unosimo krevete. Zahvalni smo Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu na pomoći i razumijevanju u toku aktivnosti za dobrobit naših građana.

Posted by Sebija Izetbegovic on Ponedjeljak, 23. March 2020.


(FENA/dg)

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial