Neprikladno ponašanje radnika J.P.Š. “Šume Republike Srpske”

Muškarac iz Bosanskog Petrovca, kod kojeg je potvrđen korona virus, bio je u kontaktu sa 38 ljudi sa kojima je putovao na relaciji Bosanski Petrovac-Drinić.

Isto lice je putovalo kombijem Šumskog gazdinstva, troje je išlo iz pravca Krnjeuše do Škrakića brda. Tu su prelazili u drugi kombi i tim vozilom išli u radnu jedinicu. Radnike su na posao prevozila tri prevozna sredstva, dva kombija sa 17 mjesta i autobus sa 30 mjesta. Na posao je svakodnevno putovalo 20 do 25 radnika.

Na mail redakcije dobili smo snimak na kojem se jasno vidi kršenje odredbi kriznih štabova entiteta BiH.

Krajem marta ove godine vlasti Republike Srpske i Federacije BiH, donijele su odluku o obaveznosti nošenja zaštitnih maski i rukavica na javnim mjestima, što važi za one koji rade i koji su u dodiru sa drugim ljudima. Prekršiteljima ovih mjera predviđena je kazna od 500 do 1500 KM.

Na snimku se jasno vidi da niko od uposlenih navedenog preduzeća, u doba pandemije korona virusa, ne nosi zaštitne rukavice i masku, i što je još apsurdnije, ispijaju piće iz iste boce.

Na kraju nam ostaje samo nada, da će vlasti sankcionisati svako nesavjesno lice, koje ugrožava svoj ali i tuđi život, kako bi u što kraćem vremenskom roku pobijedili korona virus.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial