Od Kozaka do Noćnih vukova: Otkrivena veza organizatora protesta u Crnoj Gori sa Rusijom

Ljubomir Filipović, šef analitike Digitalno-forenzičnog centra (DFC), organizacije koja djeluje pri Atlantskom savezu Crne Gore s ciljem razotkrivanja i borbe protiv dezinformiranja, objavio je informacije o prijetnjama koje su mu upućivane.

U Crnoj Gori već sedmicama traju protesti i vjerski obredi u znak protivljenja Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

-Sve ovo što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti preraslo je u politički obračun sa državom i njenim suverenim pravom da uređuje unutrašnja pitanja – kazao je u intervjuu za Pobjedu prije nekolikiko dana ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

On je tada rekao i da “svjedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru od Srbije sa svih nivoa podržane radikalnim elementima na političkoj i vjerskoj sceni Crne Gore”.

– Prije nekoliko dana, osoba sa desne strane na fotografiji je javno zatražila moju adresu, prijeteći da će me posjetiti i naučiti me lekciju. Nisam znao ko je, pa sam odlučio da ga istražim. I naišao sam na prošlosedmični izvještaj ruske televizije o crnogorskim protestima – napisao je Filipović na Twitteru uz fotografiju na kojoj se vidi osoba koja mu je, navodno, prijetila.

Radi se o, tvrdi Filipović, izvjesnom Bori Đukiću, bivšem počasnom konzulu Rusije u Crnoj Gori. Đukić je, dodaje, aktivno involviran u organizaciju protesta u Crnoj Gori.

– U ovom postu naziva crnogorsku vladu “budalama”, poručivši im da opozovu Zakon o vjerskim slobodama – napisao je Filipović.

Izvor: Faktor.ba

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial