Od nezavisnog do nezavisnog…

Da je politika biznis u Bosni i Hercegovini, svima je već poznato. Da je to oruđe i sredstvo brzog bogaćenja pojedinaca i “posao lakog kruha”, i mala djeca znaju.

Ovog puta ćemo navesti jedan od primjera (istina blažih) u Unsko – Sanskom kantonu. Riječ je o političkom mešetaru Zlatku Hujiću, uzgred rečeno Skupštinskom poslaniku.

Kolika je politička prostitutka Zlatko Hujić, govori sljedeći primjer ilustriran u par slika. Zlatko Hujić se još 2012. godine kandidirao za načelnika Opštine Bosanski Petrovac kao nezavisni kandidat. Slika ispod je predizborni plakat.

Ubrzo nakon toga, približio se SDA stranci sa kojom je imao fantastičnu saradnju. Bolji poznavaoci prilika govore kako se njegova SDA članska kartica još uvijek nalazi u prostorijama stranke u toj općini. I dole prikazana slika njegovog obraćanja na SDA tribinama to potvrđuje. Slika je napravljena prilikom dočeka Bakira Izetbegovića u Bosanskom Petrovcu. I sam tom prilikom je potvrdio da je srcem i dušom uz SDA stranku jer ona jedina brani Bosnu i Hercegovinu. Prepuna općinska vijećnica je svjedočila tom događaju.

Nedugo nakon toga zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, načelnikom Opštine Stari Grad Sarajevo osniva Nezavisnu Bosanskohercegovačka listu, čiji je potpredsjednik bio.

Na Opštim izborima 2018. godine se nalazi na listi “ASDA – Pomak” kao dio koncepta Pomak.

Isti se opet vraća izvornom ne(zavisnošću)… Ove godine je opet Nezavisni kandidat !

Zašto smo odabrali Zlatka Hujića kao primjer leži u činjenici da ja nevedeni ušao u politiku tek u 58. godini i za kratko vrijeme napravio nekoliko političkih transfera na kojem bi mu pozavidili mnogo mlađi i energičniji političari.

Da jasni budemo, još je mnogo takvih u mnogim strankama…

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial