OD VIRUSA PREMINULA JE 12-GODIŠNJA DJEVOJČICA, IMALA BROJNE KOMORBIDITETE: STRAŠNE VIJESTI I IZ HRVATSKE

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1 445 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5490.

Među njima je 889 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. Preminulo je 12 osoba. Nacionalni stožer danas održava konferenciju za medije.

Najmlađa preminula osoba je 12-godišnja djevojčica, koja je imala multiple komorbiditete iz kardiološkog spektra, rečeno je na pressici Stožera.

  • Tek smo primili informaciju o tom tužnom događaju da je dijete rođeno 2009. preminulo od covida, kao i da se radilo o teškom kardiološkom komorbiditetu. Ostale podatke još nemamo – rekao je Capak.

Po četrnaestodnevnoj incidenciji Hrvatska je na sedmom mjestu u Europskoj uniji, rekao je Krunoslav Capak, dodavši da je u Hrvatskoj incidencija najviša u primorskim dijelovima zemlje.

Objasnio je da u ovom tjednu imamo porast od 46 posto u odnosu na prošli tjedan.

  • Više od 50 posto uzoraka koje smo obradili je britanski soj, te varijante se brže šire – rekao je Capak, dodavši da je manje od 30 posto ljudi odbilo cijepljenje cjepivom AstraZenece.
Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial