Pet novih slučajeva korona virusa u BiH, danas ukupno 7

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS danas u 11:45 sati, laboratorijskom analizom uzoraka u Univerzitetskom kliničkom centru RS novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još pet osoba u RS – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

“Riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj. Oni se osjećaju dobro, dvije osobe su u izolaciji u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a tri osobe su u kućnoj izolaciji. Ljekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje”, saopćeno je.

Dakle, danas 13.03.2020. godine potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraženih novim virusom korona.

“Trenutno je novim virusom korona zaraženo 15 osoba u RS. Četiri osobe kod kojih je potvrđen novi virus korona se nalaze u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je 11 osoba u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen”, poručuju iz ovog Ministarstva.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial