Pijaca sa koje je krenuo korona virus: Jedu zmiju, koale, škorije i sve je prljavo

Koronavirus, koji je izbio u koneskom gradu Vuhanu, proširio se na nekoliko drugih država, a ubio je najmanje 25 ljudi.

Smatra se da je epidemija potekla sa jedne riblje pijace koja je u međuvremenu zatvorena, a čitav grad je u karantinu.

Vuhan ima oko 11 miliona stanovnika, više od Londona i Njujorka, a virus se proširio i na Tajland, Japan, Južnu Koreju i Tajvan, ali je stigao i do SAD.

Nekoliko nedjelja nakon što je pijaca postala “nulta tačka”, zvaničnici su potvrdili da je virus prenosiv sa čovjeka na čovjeka.

Koronavirus predstavlja širok spektar virusa prisutnih kod životinja koji u određenim okolnostima mogu da pređu na ljude. Kontakt sa mesom raznih životinja koje se prodaju na veletržnici morske hrane utvrđen je kao vjerovatni uzrok prvih prijavljenih infekcija kod ljudi.

Lokalni mediji napravili su spisak životinja čije meso je navodno dostupno na tržnici. Informacije nisu potpuno proverene, ali navodi o tome kruže i na društvenim mrežama.

Naime, na spisku se nalaze živina, stoka, svinje, guske, zečevi, psi, jeleni, zmije, kornjače, škorpije, salamanderi, lisice, krokodili, magarci, nojevi, labudovi, kao i cvrčci, paunovi, jazavci, vidre, ali i kenguri i koale.

Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру

Prodavci u prljavim lavorima drže životinje i njihove ostatke, prljave su im i rukavice na rukama, ali i vage na kojima mjere meso.

Kako piše Dejli mejl, uz fotografije “menija” sa pijace, za meso koale potrebno je izdvojiti 70 RMB, odnosno 10,10 američkih dolara.

U ponudi se nalazi čak 112 različitih vrsta mesa.

Za ovaj virus za sada ne postoji vakcina.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial