Sarajevo sljedeći meč Evropske lige igra na Bilinom polju

Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub

Fudbalski klub Sarajevo 8. avgusta igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige, a protivnik će biti poznat po završetku večerašnjeg susreta Bate Borisov – Rosenborg.

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uvjete kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na Bilinom Polju u Zenici.

– Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu Asim Ferhatović Hase uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija Evropa lige mora igrati na Bilinom Polju.

Stadion Asim Ferhatović Hase je u vlasništvu Opštine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion.

Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima obezbijediti sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu – istakli su iz kluba.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial