ŠEFIK DŽAFEROVIĆ ZA HAYAT: NEMA NIŠTA OD BLOKADE DRŽAVE I NJENIH INSTITUCIJA, DODIK NIJE TOLIKO MOĆAN

Nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas povukao zahtjev za sazivanje sjednice Predsjedništva BiH, za Hayat je govorio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Najavljena blokada, odnosno povlačenje saglasnosti za prenos nadležnosti vezano za pravosuđe, Upravu indirektnog oporezivanja i Oružane snage ne može proizvesti nikakve posljedice – rekao je Džaferovic u intervjuu. 

Kazao je da te institucije funkcioniraju na osnovu zakona koje je donijela Parlamentarna skupština BiH i jedino je moguće tim zakonima utjecati na način rada tih institucija. 

– Mi insistiramo na principu vladavine prava. Problem je nastao kada je Milorad Dodik i politika koju on predstavlja počeo osporavati NATO put i umislio da može van državnih institucija promijeniti vanjsku politiku zemlje – rekao je Džaferović. 

Govorio je i o utjecaju ruske politike u BiH, ali i odnosu susjednih zemalja Srbije i Hrvatske i miješanju susjeda u unutrašnju politiku naše zemlje.

Kompletan intervju pogledajte u video prilogu.


Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial