Skandal u režiji Tegeltije, Košarca i Grujičića: Na sastanak u Srebrenici nije bio pozvan niko od Bošnjaka

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, inače kadar SNSD-a,  jučer su posjetili općinu Srebrenica gdje su se sastali samo sa predstavnicima srpskog naroda?! Da se desio skandal u režiji najviših predstavnika državne vlasti i načelnika Mladena Grujičića, potvrdili su nam  Bošnjaci iz Srebrenice.

– Nisam bio upoznat sa sastankom, niko me kao zamjenika načelnika nije kontaktirao. Kada sam pred zgradom općine vidio da se čisti prostor, samo mi je rečeno da dolazi neka delegacija – kaže Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika Srebrenice.

Kako je istaknuo, ovo je loša poruka Bošnjacima povratnicima.

– Ovo je bila srpska i stranačka posjeta, a došao nam je državni vrh?! Šalje nam se poruka da smo građani drugog reda, da ne možemo ništa očekivati dok je Srbin načelnik Srebrenice. Moraju znati svi, pa i ovi iz Vijeća ministara da i Bošnjaci dijele ovaj prostor, da imamo probleme, imamo i projekte o unapređenju života u Srebrenici o čemu smo htjeli razgovarati s Tegeltijom i Košarcem – ističe Fejzić.

I Alija Tabaković, probosanski kandidat za načelnika Srebrenice na predstojećim izborima, razočaran je odnosom predstavnika Vijeća ministara i načelnika Grujičića.

– To je bruka i sramota da se o razvoju Srebrenice razgovara bez Bošnjaka. Navodno je jedna od tema bila i investiranje Vijeća ministara u Srebrenicu. Mislim da bi bošnjački ministri trebali biti protiv na sjednici kada se bude razmatrala ova tema, jer Bošnjaci nisu uopće upoznati o čemu se radi – naglašava Tabaković.

(Faktor.ba)

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial