Stanovnici s Une stanovnicima s Drine uljepšali ramazan

Medžlis Islamske zajednice Bihać i Planinarsko društvo ”Horizont” iz Bihaća već nekoliko godina realiziraju humanitarnu akciju “Sedmica solidarnosti – Bihać Srebrenici” u okviru koje tokom ramazana pomažu ugroženom stanovništvu Srebrenice.

Volonteri su i ove godine, zajedno s imamima i džematskim odborima ispred bihaćkih džamija prikupljali pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima.

Inicijativa je potekla kada su učestvujući u Maršu mira do Srebrenice upoznali taj kraj i vidjeli da ljudi žive u teškim uslovima. Namjera je da im na ovaj način pomognu, da u boljim uvjetima isposte ramazan, ali i dočekaju Bajram.

Predsjednik planinarskog društva Elvir Muslić kaže da je ova akcija, koja traje 11 godina, posebna poruka stanovnika s Une stanovnicima sa Drine, da nisu zaboravljeni.

– Jedan od osnovnih motiva je da Srebrenica nije samo 11. jula, da je trebamo doživljavati uvijek, da imamo pomisao o našim Srebreničanima – rekao je Muslić.

Akcija nije namijenjena samo Srebreničanima, nego stanovništvu cijelog srednjeg Podrinja, od Zvornika i Bratunca, do Vlasenice, Skelana i Potočara.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić navodi da je zadatak Vlade bio da osigura prijevoz za prikupljeno u okviru akcije.

– Hvala svakoj dobroj duši koja se pokazala jedinstvenim primjerom. Drago mi je da mi Krajišnici pokazujemo jedan ovakav primjer u BiH – rekao je Ružnić.

Koordinator socijalnog sektora Medžlisa IZ Bihać Izet ef. Rekanović zahvalio je svima koji su dali doprinos.

Izrazio je zadovoljstvo da je akcija i ove godine uspješna, a istakao je da je prikupljeno oko 200 paketa, vrijednosti 40.000 KM.

Nakon završenih priprema, paketi će biti prevezeni u Srebrenicu.

Izvor: avaz.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial