Stravična nesreća: Otkriveno što je dovelo do tragedije na autocesti A3

U nedjelju navečer policija je objavila detalje nesreće koja dogodila se oko 12:15 sati.

Nesreća se dogodila na autocesti A3 kod Novske. Poginula jedna osoba, a nekoliko ih je ozlijeđeno.

Do nje je došlo, kako se čini, zbog nepažnje vozača kamiona, 45-godišnjeg državljana Sjeverne Makedonije. Na cesti na kojoj je bio gust promet nije držao potrebni razmak pa je udario u autobus ispred sebe.

Autobus se kretao u koloni vozila zbog gustog prometa koji je nastao radi prometne nesreće koja se prethodno dogodila na autocesti. U njega je potom udario kamion koji se kretao iza njega.

Nesreća na autoputu A3
FOTO:dnevnik.hr

Nakon udarca, kamion se odbio u desno na zelenu površinu. Probio je zaštitnu ogradu i zaustavio se u odvodnom kanalu. Autobus se zaustavio na desnoj prometnoj traci, izvijetsila je policija. Na mjestu događaja smrtno je stradao 45-godišnji vozač kamiona.

Prethodni tekst ove teške nesreće

Osmero putnika iz autobusa (šest državljana BiH te po jedan državljanin Hrvatske i Srbije) zbog zadobivenih ozljeda prevezeni su u novogradišku bolnicu, gdje su jednoj državljanki BiH konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok su svi drugi lakše ozlijeđeni.

Za vrijeme očevida, kojeg je uz policijske službenike obavljala zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisku, promet se odvijao otežano lijevom prometnom trakom, sve do 18:20 sati kada je normaliziran.

Po nalogu zamjenice općinske državne odvjetnice privremeno su radi vještačenja oduzeta vozila koja su sudjelovala u nesreći. Tijelo nesretnog vozača kamiona radi obdukcije je prevezeno u sisačku Opću bolnicu.

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu proslijediti izvješće o događaju.

Izvor: dnenvik.hr

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial