U lančanom sudaru u Teksasu učestvovalo više od 100 vozila, poginulo najmanje pet ljudi

Najmanje pet osoba je poginulo u velikom lančanom sudaru u kome je učestvovalo između 75 do 100 vozila na zaleđenom autoputu u američkoj državi Teksas, saopštila je policija.

Zimska oluja zahvatila je Sjedinjenih Američkih Država (SAD) praćena ledenom kišom, susnježicom i snijegom.

Broj povrijeđenih za sada nije poznat jer policija i dalje radi na mjestu nesreće na autoputu blizu centra Fort Vorta u Teksasu.

Malo južnije u državi Teksas u mjestu Ostin više od dvadeset vozila je učestvovalo u sudaru na zaleđenom putu, i jedna osoba je povrijeđena, javili su zvaničnici iz hitnih službi.

Upozorenja na ledenu oluju su na snazi od Arkansasa do Kentakija dok meteorolozi najavljuju još jednu mećavu i snijeg u američkim državama na središnjoj atlantskoj obali.

Više od 125.000 domaćinstava i firmi su bili jutros bez struje, uglavnom u američkim državama Kentaki i Zapadna Virdžinija.

Zvaničnici u centralnom dijelu Kentakija pozvali su stanovnike da ostanu kod kuće zbog leda.

Guverner Kentakija Endi Bešir rekao je da će njegova kancelarija biti zatvorena zbog vremena. Proglasio je vanrednu situaciju koja će, kako je rekao, osloboditi sredstva da pomogne agencijama da koordinišu odgovor na nevrijeme

Ekipe odgovaraju na brojne pozive na srušene grane drveća i strujne vodove, javila je policija Leksingtona i pozvala građane da ne putiju ako nije apsolutno neophodno.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial