U Opel Zafiri krijumčarili 12 Pakistanaca

Opel Zafira, kojim su krijumčareni migranti i koje je imalo nepripadajuće registarske oznake, kao i drugi dokazni materijali, privremeno su oduzeti

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 2. juna 2019. godine, spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Bijeljine. U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se D.J. (1983.) i R.M. (1968.), državljani Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv D.J. i R.M. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj. Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana. Vozilo Opel Zafira, kojim su krijumčareni migranti i koje je imalo nepripadajuće registarske oznake, kao i drugi dokazni materijali, privremeno su oduzeti. Ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

perspektiva.ba/oslobođenje.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial