UČITELJICA KOJA JE OBJAVLJIVALA SLIKE U ŠAJKAČI NA BOLOVANJU, DA LI ĆE BITI KAŽNJENA?

Dijana Pelidija, učiteljica sarajevske Osnovne škole “Čengić Vila I”, našla se u centru pažnje nakon što je javnost uočila kako njeni profili na društvenim mrežama obiluju spornim objavama i fotografijama, a trenutno je na bolovanju i još uvijek se razmatra njen status. Tačnije, ona je objavljivala, kako je javnost ocijenila, degutantne fotografije i postove, a posebno je razbijesnila javnost njena fotografija na kojoj se vidi kako Pelidija nosi šajkaču na glavi dok stoji pored štanda s četničkom ikonografijom.

Kako je za Klix kazala ministrica obrazovanja KS Zineta Bogunić, ona je kao resorna ministrica zatražila i dobila izvještaj od direktorice škole, Školskog odobra Osnovne škole “Čengić Vila I” te Vijeća roditelja, ali i izjašnjenje same uposlenice koja tvrdi da je sve zlonamjerno izvučeno iz konteksta.

“Pelidija je otišla na 15-dnevno bolovanje. Također je i Vlada KS raspravljala o tom slučaju i naloženo je Ministarstvu pravde da donese Etički kodeks za sve usposlenike institucija i organizacija koje finansira Kanton Sarajevo da bismo imali zakonsku regulativu za ovakve slučajeve”, rekla je ministrica Bogunić.

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial