Veliko srce Asmira Kolašinca: Pomaže sugrađanima, nosi oboljele do bolnice, a Vladi Srbije poručio da ne zaborave Sjenicu

U Sandžaku je situacija zabrinjavajuća, a skoro svakodnevno se pojavljuju snimci i fotografije iz gradova koji prikazuju stanje izazvano pandemijom koronavirusa i broj oboljelih.

U Sjenici više od 200 pacijenata dnevno bude pregledano u Domu zdravlja. Medicinskih sredstava i lijekova ima dovoljno, ali nedostaje prostora za smještaj pacijenata i ljudstva. To im je najpotrebnije, kao i u drugim gradovima.

U jednom od snimaka koji dolazi iz Sjenice vidi se i Asmir Kolašinac, svjetski poznati atletičar. On neumorno volontira i pomaže svojim sugrađanima.

Nakon što je prije nekoliko dana oduševio javnost nabavkom respiratora za svoju Sjenicu, sada je odlučio da pomogne Domu zdravlja i to u najjednostavnijem segmentu, koji bi drugima možda bio ispod časti. Nošenjem donirane opreme, pa čak i oboljelih sugrađana. Ispred kamera je zatražio i pomoć od Vlade Republike Srbije i Kriznih štabova. Poručio im je da ne zaborave Sjenicu.

Avaz.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial