Vildana Alibabić “posula se pepelom”: Glasala sam zbog boljeg života građana USK, a građani USK u ovo vjeruju u toj mjeri kao da im netko kaže da će Milorad Dodik …

Izraz „posipati se pepelom “proizašao je iz religijskih obreda, a star je koliko i sam čin ljudskog pokajanja ili oplakivanja vlastite sudbine.

Smisao ovog vjerskog čina je spoznaja prolaznosti ovozemaljskog života i priznavanje čovjekove griješnosti, uz iskreno kajanje i izražavanje pokornosti Bogu: “Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti …“ Teško je reći koliko u životu ima iskrenog kajanja i samokritike, pa je danas izraz “posipati se pepelom“ stekao negativnu konotaciju i označava lažno, neiskreno i iznuđeno kajanje. Time je religijski obred spoznaje grijeha i iskrenog kajanja pretvoren u krajnje nemoralan čin tobožnjeg “kajanja“ iz straha za egzistenciju ili ličnu sigurnost.

Dan prije zasjedanja 9. sjednice Skupštine USK, 27.11.2019.godine, Regionalni odbor Naše stranke u Unsko-sanskom kantonu upoznao je javnost USK da uskraćuje podršku Vladi USK na čijem čelu je Mustafa Ružnic (A-SDA).

Citiramo dio Odluke:

“Obavještavamo sve građane USK, naše članove i simpatizere, da Naša stranke više neće pružati podršku aktuelnoj većini i neće učestvovati u međustranačkim pregovorima i dogovorima u realizaciji Plana Vlade i Skupštine. Naše opredjeljenje jeste da služimo isključivo građanima USK i da pomažemo svima, shodno zakonu i mogućnostima, bez diskriminacije po bilo kom osnovu. Isto tako, naš glas i našu podršku neće imati za bilo koji zakon, mjeru ili program sa kojim se naši građani, članovi Naše stranke i stručnjaci iz predmetnih područja ne budu slagali. Tražićemo mišljenje građana, ali i stručnjaka za određene oblasti i na osnovu toga donositi naše dalje odluke.“

Nakon objave Odluke Regionalnog odbora Naše stranke u Unsko-sanskom kantonu, kontaktirali smo visoko pozicioniranu članicu Naše stranke, prof. Šeherzadu Delić i pitali je da li to konačna Odluka i neće li se mijenjati mišljenje od sjednice do sjednice ? Profesorica Šeherazda Delić kazala nam je da je ovo konačna Odluka i Vlada USK Mustafe Ružnića nema više podršku Naše Stranke od 27.11.2019.godine.

No, već sutradan na sjednici skupštine USK, Vildana Alibabić “posula se pepelom” i glasala za dnevni red 9. sjednice skupštine USK. Dizanjem ruke Vildana Alibabić dokazala je da tzv. odluka Regionalnog odbora Naše stranke u Unsko-sanskom kantonu bila samo još jedan u nizu političkih spinova i pamfleta iz političke kuhinje ove stranke. A kada pitate zastupnicu Vildanu Alibabić zašto je glasala, sigurno će reći glasala sam zbog boljeg života građana USK, a građani USK u ovo vjeruju u toj mjeri kao da im netko kaže da će Milorad Dodik u nogometnom meču reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije, navijati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ne trebamo se lagati, zastupnica Vildana Alibabić ovo je uradila isključivo zbog borbe za vlast i zaštitu vitalnih ličnih interesa, a tobožnja briga za bolji život građana USK, ostaje samo pojmovna floskula, moneta za politikantsko potkusurivanje i zamajavanje krajiške javnosti.

Bard novinarstva na našim Krajiškim prostorima prof. Asim Kamber, u svojoj kolumni od 5. novembra 2019.godine u jednom dijelu je napisao sljedeće, citiramo:

A i ja i Ismet znamo da je za ovu većinu (potkupljivanje poslanika) od sjednice do sjednice potrošeno oko 600 000 KM. Nije premijer Ružnić nikada objasnio čijih je 50 000 držao u ruci (u autu) i kome ih je nosio… /Prilog: screenshot/

Slogan i ptica koja kljuca na predizbornom plakatu Vildane Alibabić šalje jasnu poruku i otkriva drugu stranu lica političkog subjekta Naša stranka i njihove zastupnice u skupštini USK.

Aferim, Vildana.

Izvor: Bisce.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial