ZA JAČI ORGAZAM I BOLJU ‘AKCIJU’ MUŠKARCI TREBAJU JESTI OVO VOĆE

Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci koji dnevno jedu 60 grama orašastih plodova mogu da povećaju svoj seksualni apetit. 

Kao što je poznato orašasti plodovi su izuzetno zdravi i smanjuju rizik od hroničnih bolesti, uključujući i dijabetes. Izgleda da oni nisu dobri samo kao grickalica poslije vježbanja, već su odlični i za vašu sposobnost u krevetu. 

Istraživači sa Univerziteta Rovira i Virgili i Instituta za zdravstvena istraživanja Pere Virgili istaknuli su da konzumiranje samo 60 grama orašastih plodova dnevno povećava seksualnu želju i kvalitet orgazma kod muškaraca. 

U ovom istraživanju učestvovala su 83 zdrava muškarca koji su bili podijeljeni u dvije grupe u istraživanju koje je trajalo dvije sedmice. 

Prva grupa pratila je uobičajen zapadnjački način ishrane, dok su se u drugoj grupi hranili normalno uz dodatak od 60 grama oraha, lješnjaka i badema. Na kraju 14. dana učesnici su popunjavali upitnik o svojim seksualnim aktivnostima.

Rezultati su pokazali da su muškarci koji su jeli 60 grama orašastih plodova dnevno imali veću seksualnu želju i bolje orgazme, piše “Daily Star” prenosi Avaz.

– Zdrava ishrana sa dodatkom suplemenata i miksom orašastih plodova pomogli su ovim muškarcima da poboljšaju erekciju i seksualnu želju. Nekoliko antioksidanata i vitamina koji se nalaze u ovim plodovima savjetuju se u liječenju erektilne disfunkcije – rekao je jedan od istraživača Albert Salas Huetos. 

Ipak, istraživači su savjetovali da se u ovoj oblasti izvedu još neka istraživanja kako bi se ovi rezultati provjerili i potvrdili. 

(Hayat / Foto: Pixabay)

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial