ZAGUŽVALO SE U NEUMU, JEDINOM GRADU NA BH. MORU: Kafu ćete platiti 2,5 KM, suncobran košta 6 KM, a kugla sladoleda…

Novinar Almir Terzić objavio je na svojoj Facebook stranici kratku analizu cijena u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na jadranskoj obali.

On je naveo cijene osnovnih proizvoda i usluga – važno, posebno u vrijeme otežanog turističkog izlaska iz Bosne i Hercegovine.

Puno vas pisalo mi je i piše s pitanjem isplati li se doći u Neum i kakve su cijene. Smještaj u hotelu “Sunce” sa 4 zvjezdice u renoviranim sobama košta 100 KM po danu po osobi (dakle za dvoje dan 200 KM). Sobe su fine, s pogledom na more, hrana je solidna. Ležaljke i suncobran se plaćaju po 6 KM po danu i na bazenu i na plaži (dakle 18 KM dnevno dvije ležaljke i suncobran). U Makarskoj sam prošli mjesec plaćao isto 90 kuna dnevno”, napisao je Terzić i nastavio:

‘Kafa je 2,5 KM, recimo Cockta 3,5 KM, 0,33, mala flašica. (Dakle, kafa i kokta će vas koštati 6 KM, odnosno 12 KM za dvoje). (U Makarskoj sam isto plaćao 46 kuna). Flašica Coca-Cole od 0,5 litara je 1,5 KM, koliko košta i 1,5 litara vode. Kugla sladoleda je 1,5 KM. Od sadržaja, tu je vožnja u mini podmornici 15 KM i vožnja brodicom 10 KM. Eto, na vama je da procijenite”, napisao je on.

S.B.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial