ČUVENI TALIJANSKI TRENER ZA „SKY SPORTS“: „Edin Džeko je daleko najbolji nogometaš kojeg sam trenirao u karijeri, nevjerovatno je koliko je on…“

Prošlu sezonu Roma je napravila sjajan uspjeh plasmanom u polufinale Lige prvaka

Tada je trener Rome Eusebio di Francesco dobio velike pohvale, no kada je došla prva serija loših rezultata on je bio prvi koji je dobio otkaz.

Talijanski stručnjak je već neko vrijeme bez posla nakon što je u oktobru prošle godine napustio Sampdoriju. U razgovoru za Sky Sports pričao je o svom boravku na Olimpicu, te se dotakao mnogih tema.

Na početku je priznao da je rimski klub imao odličan vezni red, te da je najveća greška bila što su na ljeto 2018. godine odlučili prodati Radju Nainggolana i Kevina Strootmana.

“Imali smo sjajan vezni red s odličnim tehničarima i igračima koji unaprijed znaju šta da urade. Kajem se što sam pristao na odlaske Nainggolana i Strootmana. Bilo mi je jako žao vidjeti ih da odlaze. U drugoj sezoni u Romi se itekako osjetilo to što smo ih prodali”, rekao je Di Francesco.

Bivši trener Rome je istakao da je u dosadašnjoj karijeri imao priliku trenirati nekoliko sjajnih igrača, ali je poručio da je za njega Edin Džeko broj jedan.

“Najbolji igrač kojeg sam trenirao je Džeko. Nevjerovatno koliko je talentovan. Što se tiče najboljeg igrača s kojim sam igrao onda je to Montella, a najtalentovaniji sigurno Totti”, dodao je talijanski stručnjak u razgovoru za Sky Sports.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial