DANAS OBLAČNO S VJETROM, U PETAK NAS OČEKUJE POSEBNO LOŠE VRIJEME

Danas će u Bosni biti oblačno prije podne.

U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu.

U Hercegovini prije podne više oblačnosti na sjeveru, a u većem dijelu Hercegovine će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Hercegovini u večernjim satima.

Vjetar slab sjavernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjera na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana kiša u većini područja. Padavine u Bosni većinom slabe.

Jača kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša uglavnom u Hercegovini, istoku i dijelu centralne Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabije padavine.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Lokalno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nešto drugačije vrijeme očekuje nas u petak, pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial