Inzaghi: Džeko je uvijek na pravom mjestu, Lautaro i on su odradili dobar posao iako im nije bilo lako

Inter je sinoć na gostovanju savladao Veronu i to nakon preokreta sa 1:3.

Heroj Nerazzurra bio je novajlija Joaquin Correa, koji je u finišu postigao dva gola nakon što je ušao s klupe. Prethodno je za poravnanje pogodio Lautaro Martinez.

Utakmicu je komtenrisao trener Intera Simoone Inzaghi, koji je hvalio svoje napadače, uključujući i Edina Džeku.

“Nismo imali mnogo vremena da Džeko i Martinez treniraju zajedno. Lautaro se tek oporavio, ali je spreman. Njih dvojica su odradili dobar posao, a nije bilo lako jer su Magnani i Gunter defanzivci koji znaju natjerati protivničke napadače da pate”, rekao je Inzaghi nakon utakmice.

Priznao je i kako nije mislio da Lautaro može pratiti ritam jer je nešto duže bio van pogona.

“Nisam mislio da će Lautaro moći pratiti ritam jer je 12 dana bio van pogona zbog problema koje je imao. Samo u posljednja tri dana je trenirao sa ekipom. Ipak, bio je odlučan, baš kao i Edin, koji je bio uvijek na pravom mjestu.”

Nije Inzaghi zaboravio ni na fudbalera na čijem je dolasku insitirao, a koji je već na debiju postigao dva pogotka. Naravno, riječ je o Joaquinu Correi.

“Zaista mi se sviđa Correa i znam ga vrlo dobro. On je višnja na torti našeg tima. Inter će od njega imati velike koristi“, kazao je trener Nerazzurra nakon druge pobjede u sezoni.I

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial