KEANU REEVES PONOVO KAO NEO: Snima se Matrix 4 i da, vraća se omiljeni junak interneta

Jedan od kreatora Matrixa, nekadašnje braće Vacovsky, sada Lana Vacovsky, potvrdila je da će pisati, režirati i producirati film

Keanu Reeves i Carrie Anne Moss igraće u četvrtom nastavku Matrixa, u ulogama u kojima smo ih zavoljeli, kao Nea i Trinity, saopštio je Warner Bros.

Jedan od kreatora Matrixa, nekadašnje braće Vacovsky, sada Lana Vacovsky, potvrdila je da će pisati, režirati i producirati film, treći nastavak originala iz 1999. godine, prenosi Forbes.

Ona kaže da je presrećna što će ponovo imati na okupu, kako je rekla, prijatelje.

“Ne možemo da budemo više uzbuđeni što ponovo radimo ‘Matrix’ sa Lanom. Lana je pravi vizionar”, rekao je predsjednik Warner Brosa Toby Emmerich.

Lana je sa sestrom Lili napisala i režirala cijelu triologiju Matrixa. Četvrti film će raditi Warner Bros. Pored Vacovsky, scenario su pisali i Aleksandar Hemon i David Michel, a produciraće ga Grant Hill. Očekuje se da će se pojaviti početkom 2020. godine.

Cijela triologija zaradila je 1,6 milijardi dolara u bioskopima, a Matrix je postao klasik, jedan od najuticajnijih akcionih filmova u novom milenijumu. Radnja novog nastavka nije saopštena, iako se fanovi pitaju kako će Neo i Trinity nastaviti, s obzirom da umiru na kraju, a nije potvrđeno ni da li će se pojaviti Laurence Fishburne kao Morfeus.

“Mnoge ideje koje smo Lili i ja istražile prije dvadeset godina o našoj stvarnosti sada su još relevantnije. Ja sam veoma srećna što se ovi likovi vraćaju u moj život i zahvalna sam na još jednom prilici da radim sa svojim sjajnim prijateljima”, navodi se u Laninom saopštenju.

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial