Napad kod Knina:Pretukli goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde

Petnaestak maskiranih napadača prvo je upalo u jedan kafić u općini Biskupija. U njemu su gosti kafića gledali utakmicu play-offa Lige prvaka između Young Boysa i Crvene zvezde.

Nakon što su oko 20:30 upali u kafić, napadači su krenuli mlatiti ljude i uništavati inventar kafića. U napadu je ozlijeđeno petero ljudi, koji su završili u bolnici, a među njima je i jedno dijete. 

Prvo brutalno pretukli ljude u jednom kafiću pa napali drugi

Neslužbeno se doznaje da je vlasnik kafića dobio bocu u glavu, a njegova supruga ima posjekotinu na nozi. Među hospitaliziranim osobama je i 9-godišnje dijete. Prema informacijama s terena, policija intenzivno traga za napadačima, ali ima indicija da nisu s područja Knina i okolice, piše lokalni portal Feral news.

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, jedan od napadača je tijekom napada imao mačetu.

Nakon divljačkog napada isti su napadači, prema svemu sudeći, 20-ak minuta kasnije napali i drugi kafić, u Đevrskama. 

Radilo se uglavnom o provokacijama na nacionalnoj osnovi, komentirao je vlasnik kafića.

Prema neslužbenim informacijama, gosti tog kafića nisu ni gledali utakmicu Crvene zvezde jer kafić uopće nema kanal na kojem bi se mogla gledati utakmica. 

Policija je zbog svega uhitila više osoba. 

Uhvaćeno više osoba

“Sinoć, 21. kolovoza oko 22.30 sati na području Knina, u mjestu Uzdolje, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napali vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta. Tom prilikom 5 osoba je lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Nakon toga oko 22.50 sati u mjestu Đevrske, je nekoliko, za sada, nepoznatih osoba verbalno, a potom i tjelesno napali vlasnika ugostiteljskog objekta i goste i oštetili inventar, kojom prilikom nitko nije ozlijeđen.

Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija intenzivno poduzima mjere i radnje u cilju otkrivanja osoba vezanih za ovaj događaj, koji je okvalificiran kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Tijekom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje”, priopćila je policija.

Žestoke reakcije

O svemu se oglasio i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

“Čuo sam za incident, koji osuđujem. Prema informacijama koje imam, nema životne ugroze, ali sramota je i ružno što se dogodilo”, rekao je Kujundžić novinarima uoči vladine sjednice.

Žestoka reakcija stigla je od predsjednika Srpskog narodnog vijeća.

“Na žalost jučer se dogodio još jedan napad na Srbe. Ovo ljeto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gdje su napadači napali i pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih.

Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija na grupu gostiju među kojima je bilo žena i djece je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati?” napisao je Milošević na Facebooku.

Dnevnik.hr

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial