Kineski eksperti pomažu Italiji u borbi protiv COVID19

Ranije je ministar vanjskih poslova Italije Luigi Di Maio kazao kako zemlji nedostaje medicinske opreme, a da uči iz iskustva koje Kina ima u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa

Kina je u Italiju poslala tim od sedam ljekara kako bi pomogla u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar vanjskih poslova Kine Wang Yi je talijanskom kolegi Luigiju Di Maioju kasno u utorak, tokom telefonskog razgovora, kazao kako će Peking poslati medicinsko osloblje i opremu u cilju pomoći protiv epidemije, izvijestio je list “South China Morning Post”.

Italija bi mogla da sagradi specijalnu bolnicu za liječenje oboljelih od korona virusa za 6 dana

Maio je kazao Wangu kako Italiji nedostaje medicinske opreme i da njegova zemlja pomno prati i uči iz iskustva koje Kina ima kada je riječ o ovom virusu.

Italija bi mogla da sagradi specijalnu bolnicu za liječenje oboljelih od korona virusa za 6 dana, kažu italijanski zvaničnici, navodeći da čekaju odobrenje Civilne zaštite.

Kako je naveo regionalni savetnik za zdravstvo Đulio Galera, bolnica bi mogla da bude postavljena u objektima Sajma u Milanu, i imala bi 500 mjesta za intenzivnu njegu za oboljele od korona virusa, pod uslovom da se obezbjede respiratori i dovoljno osoblja, piše Blic.

Dragan Bursać je reagovao na svom facebook profilu

Ovaj crveni avion putuje prema Rimu. To je kineski Airbus 350 u kome su doktori koji su prošli sve krugove pakla sa…

Posted by Dragan Bursać on Četvrtak, 12. March 2020.

Perspektiva.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial