Komšić o izmjeni Izbornog zakona BiH: “To je šarena laža za Dragana Čovića”

Nakon potpisivanja sporazuma Željko Komšić je kazao da će razgovarati lično sa Bakirom Izetbegovićem kako bi mu pojasnio dio koji se odnosi na Izborni zakon.

“Implementirati sve presude domaćih i evropskih sudova koji se odnose na Izborni zakon Bih kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost konstitutivnih naroda i građana, te njihovo LEGITIMNO predstavljanje na teritoriji cijele BiH, a u skladu sa Ustavom BiH“, piše u Sporazumu koji je potpisao Izetbegović.

Prema prvim komentarima mnogi su smatrali da riječi „legitimno“ stavlja Željka Komšića u nepovoljan položaj jer je tu riječ godinama ponavljao Dragan Čović. To je onaj princip kojeg zagovara HDZ BiH – legitimno predstavljanje naroda te da tu nema više mjesta za Željka Komšića.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otkrio je za TV1 da ga taj dio sporazuma neće staviti u nepovoljan položaj.

“Nema od toga ništa! To je šarena laža za Dragana Čovića. Plus, to je u suprotnosti sa mišljenjem Evropske komisije!”, odgovorio je Komšić.


(Vijesti.ba)

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial