Muftija Zukorlić:Dankom u krvi nisu nasilno uzimana srpska djeca (Video)

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić muftija, gostujući u emisiji “Posle ručka” je izjavio da je danak u krvi isto kao i težnja za američkim stipendijama.

Muftija Zukorlić je naglasio da ne postoji historijski primer nasilne islamizacije, čak je postojao primjer, za vrijeme vladavine Osmanskog carstva, da su roditelji svojom voljom djecu davali u janjičare.

– Ne postoji historijski primjer nasilne islamizacije, čak je u nekim trenucima osmanska imperija bila nezadovoljna jer je mnogo ljudi prelazilo u islam i nije imao ko da plaća harač. Danak u krvi je isto kao što sada hrlite za američke stipendije – istakao je Zukorlić, dodavši da ipak treba praviti razliku, jer postoje izuzeci kao što su dahije, koji su pravili nasilje.

Na momente i žustra debata o religijama, najviše polemike izazvalo mišljenje oko Kosova i Metohije i doba vladavine pod Turcima. Većina ostale debate su bila usaglašena mišljenja.
Zukorlić je zagovarao ujedinjenje sa hriščanima kao jednu alternativu na sve više negativne posljedice života na Zapadu.
Miroljub Petrović je rekao da je greška što se Srbi nisu ujedinili sa Turcima.
Govorilo se i o geopolitičkoj sceni i zašto se, očigleno, vode ratovi!

Pogledajte cijelu emisiju “Posle ručka”: SUKOB MISLJENJA OKO RELIGIJA – Miroljub Petrovic i Muamer Zukorlic:

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial