Mustafa Širbić: Počastite svoju dušu ovim čovjekom, misli će ostati urezane

Mustafa Širbić književnik, pjesnik i slikar. Ovakvih Ljudi se sjetimo kada više nisu sa nama. Poslušajte ovaj intervju u tišini, pomozite sebi da bolje razumjete buku današnjice

Mustafa Širbić, rođen 1962. u Banja Luci. Odrastao u maloj Evropi (Prnjavoru) do završetka gimnazije. Studirao južnoslovenske jezike i književnost. Živi između Stuttgarta i Sarajeva. Do sada objavljene knjige: “Ljubav moje majke”, “Spominjem Te dahom”, “Čovjek je tajna” i “Knjiga o momentu”. Pored ovih knjiga izdao je 18 audio materijala, sabrane mudrosti, romani, dječije priče i pjesme kao i svoju poeziju.

Mustafa Širbić je musliman, bošnjak, pjesnik i slikar. Alternativa u današnjici. Njegov pristup svijetu i riječju je produhovljen, kritičan, a i pun humora. Izdao je do sada preko dvaneast multimedijalnih materijala i dvije knjige. Knjige “Ljubav moje majke” i “Spominjem te dahom” se bave modernim muslimanom u tranziciji Zapad-Istok, dok njegovi najnoviji CD-ovi “Imranova porodica” i “Putnici na svoju odgovornost” mogu se nazvati kompilacijom mudre poezije.

Zlo nikada ne može imati konačnu riječ

U intervju govori o životu u rodnom Prnjavoru, Njemačkoj, ratu, vjeri, duši, dovi, smislu života… Dotakao se poznanstva i prijatelja u Srbiji, koji ga je u ranim jutarnjim satima nazvao u toku rata i rekao: “Hoću samo da znaš da ja ne učestvujem u ovome…Stalo mi je da ti znaš to.

Snaga lijepe riječi i dove

Razna naučna istraživanja govore o ljekovitosti lijepe riječi, poezije, pjesme… Neka takva istraživanja su vođena u bolnicama za liječenje karcinoma i školama a rezultati su zapanjujući. Treba preispitait sebe što je stanje takvo, šta konzumira pojedinac pa da ima takve misli koje naručuju događaje. Navodi da bi se dova primila srca trebaju biti prisutna u njoj. Intervju se ne može prepričati, zato poslušajte:

Televizija 5: emisija Ništa lično

Perspektiva/Televizija 5

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial