Nagradni fond Mundijala u Kataru 700 miliona dolara: BiH čeka bogatstvo ako se kvalifikuje

Sve su nam bliže kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a sinoć smo nakon žrijeba u Cirihu saznali i sastave svih grupa.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu D zajedno sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, te je jasno da će jako teško do plasmana na veliko takmičenje.

Ipak, ako se Zmajevi kvalifikuju, čeka ih pravo bogatstvo koje bi leglo na račun Nogometnog saveza BiH, pošto je ukupni nagradni fond Mundijala 700 miliona dolara.

Zmajevi bi za plasman dobili već 12 miliona dolara što je ogromna suma novca, će osam timova koji budu eliminisani u grupnoj fazi Mundijala dobiti još po 12 miliona.

Osvajač naslova svjetskog prvaka će dobiti velikih 50 miliona američkih dolara. Podsjećamo, na Mundijal će se plasirati samo pobjednici grupa, dok će drugoplasirane ekipe zajedno s dvije najbolje ekipe iz Lige nacija koje se nisu plasirale igrati baraž.

Kada baraž bude okončan, dobit ćemo još tri selekcije koje će s preostalih 10 pobjednika grupa činiti 13 reprezentacija iz Evrope na Svjetskom prvenstvu.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial