Nakon padavina i zahlađenja stižu nam topli i sunčani dani, temperature do 28 stepeni

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje na jugozapadu Bosne je zabilježena kiša.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa i za tri hPa je viši od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 17 do 23 stepena.

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva je moguć lokalni pljusak. Dnevna tempartaura oko 19 stepeni.

Sredinom naredne sedmice najavljeno je stabilno i toplije vrijeme.

ponedjeljak prije podne u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 °C.

utorak će također prije podne biti sunčano. Poslije podne porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

I u srijedu je najavljeno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Sunčano vrijeme najavljeno je i u četvrtak. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 °C.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial