Ovo je top deset dronova u 2024. godini

Ako u ovoj godini planirate proširiti vidike fotografije i napraviti neponovljive kadrove svojih putovanja iz zraka, donosimo vam deset najboljih dronova u 2024. godini.

Izbor dronova na tržištu je veći nego ikada, a najpopularniji za svakodnevnu upotrebu, amaterski i profesionalni, su oni koji dolaze s potpisom DJI. Tako se na spisku deset najpoželjnijih dronova po kategorijama, koje je napravio TechRadar, nalazi najviše DJI proizvoda, ali i onih drugih.

Najbolji izbor uloženog i dobijenog je DJI Mini 4 Pro koji posjeduje senzore za izbjegavanje prepreka u rasponu od 360 stepeni i poboljšanim kvalitetom slike te je kako kažu najbolji sveukupni proizvod. Drugi po redu, najbolji za vaš džep je DJI Mini 3 koji ne posjeduje senzore kao Mini 4 Pro, ali je lagan, mali i pristupačniji cjenovno.

DJI Air 3 je dron za sve situacije sa dual-sistemom kamera te s njim dobivate i izuzetan kvalitet fotografija. U kategoriji najboljih premium dronova su DJI Mavic 3 Pro i DJI Mavic 3 Classic. Pro verzija je prvi dron sa tri kamere, dok je Classic verzija bez telefoto kamere sa 4/3 senzorom.

Alternativa za DJI Air 2S je Autel Evo Lite+ dron koji snima u 5.4 K formatu pri 30 frejmova u sekundi sa 1-inčnim senzorom. Po svojim karakteristima, prema pisanju TechRadara najbolja je alternativa DJI Air 2S.

Ako ste početnik Ryze Tello je preporuka, dok je za one uzbudljivije kadrove i željne FPV avanture DJI Avata 2 jedinstven izbor sa naočalama i kontrolerima i dužim trajanjem baterije.

Na kraju su ponudili i najbolju alternativu DJI Mini 4 Pro dronu, a to je Autel Evo Nano+ koji svojom težinom pada u kategoriju do 250 grama, a posjeduje i veliki senzor za kvalitetne fotografije i video sadržaj, ali i najbolji FPV dron za početnike BetaFPV Cetus Pro Kit koji dolazi s naočalama i kontrolerom. Težine je 45,8 grama, a može letjeti samo pet minuta.

Izvor: Klix.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial