Ovo je jedina zdrava verzija: Pola BiH ne pije Tursku kafu kako treba, evo i zašto

Mnogima od nas je nezamisliv početak dana bez šoljice kafe.

Posebno na Balkanu gdje se i dalje pije domaća tzv. turska kafa, često bez nje ne možemo da funkcionišemo normalno.

Međutim, postoje razni načini na koje pravimo tursku kafu, pa je neko pije potpuno gorku, neko slatku, pa sa mlijekom, itd.

Pa, iako se radi o ličnim ukusima, nauka kaže da je najbolje piti gorku tursku kafu.

Evo zašto bi što prije trebalo da se naviknete na tursku kafu bez mlijeka i šećera:

Prvi sastojak koji ne treba da sipate u kafu je mlijeko! Rezultati istraživanja pokazuju da i samo mlijeko ima visok nivo kozeina, zbog čega u dodiru sa kofeinom povećava izlučivanje kalcijuma iz mokraće, prenosi Telegraf.rs.

Pa, poslije ovakvog spoja nisu neobični nadimanje, bolovi u stomaku i dijareja.

Takođe, ukoliko se trudite da smršate znajte da mlijeko u kafi usporava metabolizam i da može biti razlog zašto neko ne može da izgubi kilograme.

Dobro bi bilo da izbjegavamo i kafe sa šlagom i dodacima koje su popularne u posljednjih nekoliko godina.Bogati slojevi sirupa i šlaga mogu obogatiti vašu kafu sa još dodatnih 300 do 500 kalorija.

I konačno, ono što bi takođe trebalo da izbjegavate jeste da previše šećerite svoju kafu.

Osim što uništavate njen pravi ukus, preveliki unos šećera glavni je razlog gojaznosti i dijabetesa.

Sada se sigurno pitate koja je najbolja kafa za zdravlje?

Odgovor je: domaća, gorka!

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial