Prihod aplikacije Zoom skočio za 355 posto

Popularna aplikacija za videokonferencije Zoom zabilježila je skok prihoda i više nego udvostručenu dobit u drugom kvartalu, usljed krize s korona virusom, koja je podigla tražnju za ovom vrstom usluge.

Prihodi kompanije su skočili za 355 posto, na 663,5 miliona dolara, tokom tri mjeseca, zaključno sa 31. julom, nadmašivši očekivanja analitičara od 500,5 miliona dolara.

Dobit je porasla na 186 miliona dolara, a broj klijenata zabilježio je skok od 458 posto u odnosu na isti period 2019. godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na BBC.

Akcije Zooma dostigle su u ponedjeljak rekordnu vrijednost, zaključivši trgovanje na 325,10 dolara, pošto je kompanija podigla prognozu prihoda za cijelu godinu za više od 30 posto, na raspon od 2,37 milijardi do 2,39 milijardi dolara.

Povećanje broja klijenata

Prethodno je projektirala godišnji prihod u rasponu između 1,78 milijardi i 1,80 milijardi dolara.

Ključ uspjeha Zooma leži u povećanju broja visokobudžetnih korporativnih klijenata koji plaćaju uslugu, za razliku od onih koji njegove usluge koriste besplatno.

Kompanija je saopćila da se broj velikih kupaca – kompanija koje su u proteklih godinu dana generirale prihode iznad 100.000 dolara – udvostručio na 988 u drugom kvartalu.

Izvor:agencije

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial