Rusi slave čudo, pilot prizemljio avion u polje kukuruza bez motora i kotača

Ruski mediji proglasili su pilota Damira Jusupova herojem, a slijetanje aviona Ural Airlinesa u polje kukuruza bez oba motora i izvučenih kotača nazivaju čudom. Premijer Dimitrij Medvedev naredio je da se pilot odlikuje. Ministarstvo zdravlja objavilo je da nema poginulih, a prema posljednjim podacima ozlijeđene su 23 osobe.

Putnički avion Airbus 321 ruske tvrtke Ural Airlines s 233 putnika i članova posade uspješno je sletio u polje kukuruza u predgrađu Moskve, nakon što je pri uzlijetanju uletio u jato ptica koje su ušle u oba motora.

Avion koji je iz Moskve letio prema Simferopolu na Krimu je, nedugo nakon uzlijetanja, udario u jato galebova, zbog čega su mu se pokvarili motori. U polje kukuruza sletio je s ugašenim motorima i bez izvučenih kotača.

Državna televizija je prisilno slijetanje aviona nazvala “čudom iznad Ramenska”, aludirajući na naselje u Moskvi u koje je avion sletio, udaljeno oko kilometar od međunarodnog aerodroma Žukovski.

Ruski mediji proglasili su pilota Damira Jusupova herojem, a mnogi ovaj događaj uspoređuju sa slijetanjem aviona U.S. Airwaysa na rijeku Hudson 2009. godine. Američki avion je tada udario u jato gusaka.

Premijer Rusije Dimitrij Medvedev naredio je da se pripreme dokumenti kojima će biti predloženo odlikovanje pilota aviona.

Izvor: N1

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial