Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u RS-u, među njima i ljekar iz Doboja

Jedna osoba je iz Banje Luke, jedna iz Gradiške, tri iz Bosanske Dubice i jedna iz Doboja

U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona, kazao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u RS-u.

Jedna zaražena osoba je iz Banje Luke, jedna iz Bosanske Gradiške, tri iz Kozarske Dubice, te jedna iz Doboja, a radi se o tri žene i četiri muškarca.

– Kada je u pitanju Doboj, riječ je o ljekaru iz dobojske bolnice koji nije radio posljednjih sedam dana. Bit će ispitani svi njegovi rizični kontakti. Kada je u pitanju Gradiška, to je sekundarni kontakt, koji je u vezi sa trećim banjalučkim klasterom, pojasnio je Šeranić.

Dodao je da je u Dubici u pitanju porodični slučaj.

– U Banjaluci je potvrđen slučaj porodičnog kontakta sa suprugom, kazao je Šeranić.

U posljednja 24 sata testirano je ukupno 75 osoba, od toga 31 osoba iz karantina u Bosanskoj Gradišci, a svi nalazi su negativni. U Bosanskoj Gradiški u karantinu je u posljednja 24 sata boravilo 49 osoba (21 iz FBiH i 28 iz RS-a).

Šeranić je dodao da je pod zdravstvenim nadzorom u RS-u trenutno 16.443 osoba, dok je 1.041 osoba izašla iz nadzora.

Sa današnjim slučajevima broj zaraženih u Republici Srpskoj porastao je na 121, dok broj inficiranih u cijeloj BiH iznosi 185.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial