Štrahe na tajnom snimku na Ibici spominjao Arkana i Anu Brnabić

Tačno 100 dana nakon što je Evropom odjeknula “afera Ibica” zbog koje je pala austrijska vlada, isplivali su novi detalji. Novinari Frederik Obermajer i Bastian Obermajer iz “Zidojče cajtunga” otkili su da je lider austrijskih desničara Hajnc Kristijan Štrahe tokom boravka u vili na Ibici govorio i o Željku Ražnatoviću Arkanu, a bilo je riječi i o Ani Brnabić.

Novinari, koji su i objavili u maju snimak razgovora Štrahea i Gudenusa sa navodnom ruskom bogatašicom koja im je nudila mito u vili na Ibici, napisali su knjigu o tom slučaju. “Afera Ibiza – Pogled iz skandala” biće objavljena krajem nedjelje, a do tada novinari su iznijeli nekoliko detalja koji nisu bili pozanti javnosti.

O Arkanu

Kako su autori knjige naveli u intervjuu za austrijski “Profil”, Štrahe je rekao da je “Hrvatska u celini ‘s*anje'”, kao i da je u Srbiji “veoma popularan”.

Takođe, novinari, koji su imali uvid u 20 sati snimaka koje je zabilježilo nekoliko kamera, rekli su i da je Štrahe Željka Ražnatovića Arkana nazvao “kul tipom” (njemački sleng “geiler Typ” koji može da znači i “napaljeni, ludilo, zgodan, zabavan, sjajan momak”), dok je Johanes Gudenus, bivši potpredsednik Štraheove Slobodarske partije (FPO), spsku premijerku Anu Brnabić nazvao lezbijkom. Za sada nema više detalja o tome zašto je uopšte i potegnuta priča o Željku Ražnatoviću Arkanu, niti da li je bivši vicekancelar izneo još nešto o njemu.

Blic.rs

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial